Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului1, noul Regulament general privind protectia datelor al Uniunii Europene („RGPD”) reglementeaza prelucrarea de catre o persoana fizica, o societate sau o organizatie a unor date cu caracter personal referitoare la persoane fizice în UE.

Cine suntem?

S.C. Activ Recruitment Grup ( CIF 29826702; J40/2054/2012) este o agentie ce ofera partenerilor sai (companii) servicii de Recrutare, Executive Search si Headhunting.

Reprezentant RGPD:

Ionela Visan

Tel: 0728.070.200

Email: oana.visan@activrecruitment.ro

 

Ce sunt datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal sunt informatiile care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila. Informatiile diferite care, adunate, pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie si ele date cu caracter personal.

Exemple de date cu caracter personal:

 • nume si prenume;
 • adresa de domiciliu;
 • adresa de e-mail

 

Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal in cadrul Activ Recruitment Grup:

 • datele cu caracter personal vor fi prelucrate într-un mod legal si transparent, garantand echitatea in ceea ce priveste persoanele fizice ale caror date cu caracter personal sunt prelucrate.

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi prelucrate de catre agentia noastra cu scopul inregistrarii candidaturii in baza de date.

Cu acordul dumneavoastra aceste informatii pot fi prezentate catre terti- companii angajatoare ce au un contract de prestari servicii semnat cu agentia noastra cu scopul intervievarii / ANGAJARII dumneavoastra in cadrul respectivei companii.

Compania noastra va colecta si va prelucra numai acele date cu caracter personal care sunt necesare pentru indeplinirea scopului intervievarii/ angajarii si anume: Nume si Prenume, Data si locul nasterii, Varsta, Adresa de domiciliu, datele privind experienta profesionala.

 

Partenerii nostri sunt societati care activeaza in spatiul UE si in afara acestuia.

„Prelucrarea” datelor de catre agentia noastra include colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, sau punerea la dispozitie in orice alt mod catre terti( companii partenere ale agentiei).

 

Drepturile candidatilor privind prelucrarea datelor personale:

Aveti dreptul:

 • sa primiti informatii privind prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal;
 • sa obtineti acces la datele cu caracter personal detinute în legatura cu dvs.;
 • sa solicitati corectarea datelor cu caracter personal incorecte, inexacte sau incomplete; In cazul în care considerati ca datele dvs. cu caracter personal ar putea fi incorecte, incomplete sau inexacte, puteti cere societatii sau organizatiei sa va corecteze datele. Societatea/organizatia trebuie sa faca acest lucru fara intarzieri nejustificate (in principiu, in termen de o luna) sau sa explice in scris motivele pentru care nu poate da curs cererii.
 • sa solicitati stergerea datelor cu caracter personal cand acestea nu mai sunt necesare sau daca prelucrarea acestora este ilegala;
 • sa va opuneti prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in scopuri de marketing sau din motive legate de situatia particulara in care va aflati;
 • sa solicitati restrictionarea prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in anumite cazuri;
 • sa solicitati ca deciziile bazate pe prelucrarea automata a datelor dvs. cu caracter personal care va privesc sau care va afecteaza într-o masura semnificativa sa fie luate de catre persoane fizice, nu exclusiv de computere. In acest caz, aveti si dreptul de a va exprima punctul de vedere si de a contesta decizia.

 

Pentru a va exercita drepturile, ar trebui sa contactati societatea care va prelucreaza datele (adica operatorul de date). Societatea/organizatia trebuie sa raspunda cererilor fara intarzieri nejustificate si cel tarziu în termen de o luna. Daca nu intentioneaza sa se conformeze la cererea dvs., societatea/organizatia trebuie sa motiveze refuzul. Vi se poate cere sa furnizati informatii pentru a va confirma identitatea (de exemplu, sa faceti clic pe un link de verificare, sa introduceti un nume de utilizator sau o parola) pentru a va exercita drepturile.

 

Cat timp vor fi pastrate datele cu caracter personal in baza de date a agentiei?

 

Datele ce tin de identificarea candidatilor vor fi pastrate in baza de date a agentiei pe o perioada de maxim 3 ani.

 • In aceasta perioada de timp puteti sa solicitati stergerea datelor cu caracter personal cand acestea nu mai sunt necesare sau daca veti considera ca nu va mai doriti ca informatiile dumneavoastra sa poata fi accesate de catre agentie.

Informatiile cu caracter personal vor fi revizuite periodic- anual.

 

SURSE:

Regulamentul general privind protectia datelor (RGPD)-Regulamentul (UE) 2016/679

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-protection-eu_ro